Kontakt telefon: 01/4840-888

Programi za djecu

KARATE

Karate ima pozitivan učinak na razvoj osobnosti.Djeca koja se odmalena bave karate aktivnošću , već u ranijoj životnoj dobi razviju radne navike i samodisciplinu.Karate,također, ima pozitivnu ulogu i u emocionalnom razvoju djece olakšavajući im socijalizaciju.Sport koji osim tijela jača um i srce .Karate je prvenstveno borilačka vještina , a učenjem i treniranjem tog sporta osim što se razvija fizička, podiže se  kvaliteta i psihičke strane dječje osobnosti .Pozitivno utječe na usvajanje zdravog načina života,unapređuje zdravlje i kvalitetu života i smanjuje rizik od kroničnih bolesti.

RITMIKA

Ritmika je plesna aktivnost najprimjerenija djetetu predškolske dobi, zbog toga je ritmika i najraširenija plesna tehnika među djecom od treće do šeste godine. Plešući ritmiku razvijamo djetetetove bazne elemente: sluh, ritam, snagu, brzinu, spretnost, plesnost i koordinaciju. Vježbe rimike odvijaju se uz glazbu prilagođenu djeci predškolske dobi, a ona je često popraćena pričom u kojoj djeca pokretom aktivno sudjeluju. Ritmičkim se pokretima imitira svijet koji nas okružuje.

Da bi u potpunosti zadovoljili potrebe vašeg djeteta uz rad na učenju potrebno je raditi i na tjelesnom razvoju programom ritmike i plesa te programom športa, utječući tako na cjelovit razvoj mladog organizma.

Na tečaju ritmike i plesa naučit će puno o svom tijelu u prostoru, o ritmu, koreografiji, a prije svega zabavit će se s prijateljicama, prijateljima i voditeljicom uz puno glazbe.

HIP-HOP

Moderan i urbani plesni stil vezan uz hip-hop kulturu i glazbu . ” Nasljednik ” break dancea i funk style plesova (popping i locking ). Danas se puno koristi u glazbenoj i ndustriji kao dio video spotova i pratećih plesnih skupina na koncertima. S jedne strane vrlo kreativan i individualan pošto se često pleše kao “freestyle “, a s druge strane vrlo je društven i zabavan kada se pleše u grupnoj koreografiji. Mogli bi ga nazvati suvremenim društvenim ” party ” plesom . Hip-hop razbija koordibaciju ,ritmičnost , muzikalnost , fleksibilnost , kreativnost , te sa jedne strane pripadnost grupi , a s druge osobnost . Svaki trening hip- hopa predstavlja jedan mali ” party ” .

Polaznici : od 6 godina na više ( gornja dobna granica nije određena )

Termini : 2 puta tjedno po 90 minuta

BREAK DANCE ( ili B-boying )

Urbani plesni stil nastao 70-ih godina u Južnom Bronxu . Dio je hip- hop kulture . Nastao je pod najvećim utjecajem afro i latinoameričke populacije , ali u njegovu razvoju svoj trag su ostavile brojne kulture i etničke skupine.  Break dance je spoj afričkih i latinoameričkih tradicionalnih plesova , borilačkih vještina , akrobatike i folklora spojenih u moderan , urbani , “ulični ” plesni izražaj. Kroz break dance se kao kroz svaki ples razvija koordinacija , muzikalnost , fleksibilnost , pripadnost grupi , ali i snaga , eksplozivnost , individualna kreativnost i osobnost . Ono što je specifično za break je socijalni aspekt. Kroz break mladi ljudi ( teenageri ) razvijaju socijalno prihvatljivo ponašanje , uče se poštovanju  i energiju koju posjeduju kroz ples usmjeravaju u nešto pozitivno .

Polaznici : od 6 godina na više ( gornja dobna granica nije određena )

Termini : 2 puta tjedno po 90 minuta