Kontakt telefon: 01/4840-888

Masaža

JRE_8991

ŠTO JE MASAŽA?

Masaža je jedna od najstarijih tehnika koje su se primjenjivala za liječenje, opuštanje i u kozmetičke svrhe a spominje se još u staroj Indiji, Kini, Japanu, Grčkoj, Rimu i u drugim zemljama. Ovisno o načinu masaže i ulju koje se koristi postoje: medicinska, sportska, kozmetička, refleksološka i opuštajuča masaža. Za masažu se mogu koristiti obična (bazna ulja) i ista ta ulja sa dodatkom jedne ili više vrsta eteričnih ulja. Tada se radi o AROMA MASAŽI.

Što se postiže masažom?

 • njeguje kožu, čini je mekšom,  sjajnijom i  boljom
 • tonira i relaksira mišiće
 • zagrijava tijelo i pojačava  cirkulaciju i protok  limfe
 • pospješuje protok kisika u tkivo
 • otklanja iz tijela otpadne  elemente i  razgrađuje celulit
 • otklanja napetost zglobova i  ispravlja  držanje
 • regulira tlak i metabolizam
 • psihički opušta, djeluje  antistresno i  oslobađa  od  nesanice
 • otpušta nakupljene emocije
 • dovodi tijelo i psihu u harmoniju
 • uklanjanje bolova
 • čini tijelo skladnijim i ljepšim
 • pospješuje otpornost organizma  i  imunološkog sistema
 • čini tijelo lakšim, aktivnijim i  punijim  energijom

Jednostavnije rečeno masaža Vas čini zdravijim, vitalnijim, mlađim, ljepšim i otpornijim.

Kako ulja djeluju na organizam?

Ulja ne služe samo zato da bi ruke lakše klizile po tijelu nego imaju i određeno djelovanje na organizam. Kada uđu u tijelo (kroz pore) putuju krvotokom i u skladu sa svojstvima svakog ulja pojačavaju cirkulaciju, opuštaju, hrane tijelo, oslobađaju ga od toksina i na taj način pojačavaju djelovanje masaže.

MASAŽE KOJE NUDIMO U NAŠEM WELLNES CENTRU

SPORTSKA MASAŽA

Pomoću nje postiže se bolja prokrvljenost tijela, lakše i brže se tope i otklanjaju masne naslage i toksini, a koristi se i za zagrijavanje tijela bilo u zdravstvene ili sportske svrhe.

ANTICELULITNA MASAŽA

Pomaže u borbi protiv celulita. Cilj je potaknuti površinsku cirkulaciju , jačati stijenke kapilara, potaknuti limfu ( čišćenje) i potaknuti razgradnju masnoća. Tretman započinje „pilingom“ kojim se uklanjaju mrtve stanice s površine kože. Na taj način omogućavamo koži da diše, a uljima da uđu kroz pore i počnu djelovati. Ovisno o stupnju celulita, tretmani traju 30 ili 60 min. Uz anticelulitnu masažu bilo bi poželjno pridržavati se i „propisanih“ programa prehrane i vježbanja.

OPUŠTAJUĆA MASAŽA

Kao što samo ime kaže služi za opuštanje. Pokreti su nježniji i malo sporiji.

REFLEKSOLOGIJA

Posebna masažna tehnika koja se bazira na masaži stopala. Naša stopala su refleksna slika kompletnog organizma i svaki organ ima svoju točku na stopalu. Masira se laganim pritiscima cijelo stopalo i posebno se obrađuju mjesta gdje nalazimo na zakrčenja odnosno kristale. Ovom metodom može se pronaći eventualno žarište i pomoći kod pojedinih tegoba. Refleksnom masažom stopala također uspostavljamo pravilan protok energije ako je ona na nekom mjestu prekinuta. Tretman traje oko 45 minuta.

 

SHIATSU

Shiatsu je orijentalna metoda rada na tijelu koja se temelji na tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM) i teoriji pet elemenata. Riječ Shiatsu japanskog je porijekla, a u prijevodu znači pritisak prstom. Ova metoda podrazumijeva kombinaciju različitih tehnika stimulacije tjelesne energije – pritisak prstima, dlanovima, laktovima i stopalima, usmjeravanja težine na određene dijelove tijela te istezanja i rotacije, samo su neki od alata za njeno pokretanje. Životna energija u tijelu teče mrežom kanala (meridijana), koji su povezani s pojedinim organima i tjelesnim sistemima. Kada je ravnoteža narušena, bilo da se radi o višku ili manjku energije, dolazi do različitih tegoba koje se manifestiraju na fizičkoj i/ili emotivnoj razini. Shiatsu je učinkovit kod rješavanja problema umora, tjeskobe, nemira i nesanice kao i bolova u vratu i leđima, glavobolja i migrena, menstrualnih i probavnih tegoba te gubitka koncetracije, samopouzdanja i motivacije.

Esencija shiatsua je svjestan dodir, a cilj tretmana preko akupresurnih točaka (tsubo-a) uspostaviti kvalitetniji protok u tijelu  te time podržati prirodne sposobnosti pojedinca za samoiscjeljenjem i uravnoteženim funkcioniranjem.

Tretman se izvodi na prostirci na podu, a primatelj je u ležećem ili sjedećem položaju. Savjetujemo da tijekom tretmana budete odjeveni u udobnu pamučnu odjeću kako bi tijelu omogućili slobodan pokret te da ne konzumirate veće obroke 2 sata prije tretmana. Dobrodošli su svi koji žele pružiti podršku svome zdravlju.

 

Za daljnje informacije i rezervacije termina masaža molimo obratite se na recepciju našeg wellnes centra.