Kontakt telefon: 01/4840-888

Sauna

sauna_01

SAUNA

Finci tradicionalno stoljećima uživaju u blagotvornom utjecaju saune na njihovo zdravlje.

SRCE – Odličan način sprečavanja bolesti krvnih žila i srca
IMUNITET – Potiče se bolje izlučivanje obrambenih tvari koje štite od djelovanja virusa i bakterija
KOŽA – Znojenje čisti sve pore i potiče cirkulaciju te koža postaje čista,meka i elastična
CELULIT – Sve što potiče cirkulaciju korisno je u borbi protiv celulita – izmjena vrućeg i hladnog jača vezivno tkivo.
MRŠAVLJENJE – Sauna ubrzava metabolizam pa je koristan saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma.
MENOPAUZA – Sauna stimulira živčani sustav, adrenalne žljezde i jajnike pa pomaže u menopauzi budući da tijelo mora naći neki drugi način uklanjanja toksina, tada nastupa sauna.
RASPOLOŽENJE – Boravak u sauni rastjeruje bijes i mračne misli što ima i znanastvene osnove – izmjene vrućeg i hladnog potiče lučenje endorfina, hormona zaslužnog za dobro raspoloženje.
DETOKSIKACIJA – znojenjem se iz tijela izbacuju toksini topljivi u vodi

Savjeti:

Zbog navedenih razloga saune su danas popularne svugdje u svijetu. Preporučuje se u saunu otići tri puta tjedno, najbolje u kasnim večernjim satima. Prije saune treba obaviti nuždu, skinuti sav nakit, očetkati cijelo tijelo (suhom četkom za tijelo), otuširati se i dobro posušiti. Boravak u sauni bi trebao trajati 8-12 min. Ako osjetite nelagodu ili vrtoglavicu izaći treba i ranije. Prije saune ne piti alkohol (žeć gasiti negaziranom mineralnom vodom),ne jesti prije ulaska ali isto tako ne biti gladni jer se može javiti vrtoglavica. Za ugodniji boravak u sauni treba ponijeti što veći ručnik na kojem ćete moći ležati. Nekoliko poslijednih minuta treba provesti u sjedećem položaju kako biste izbjegli vrtoglavicu. Posljednja faza – HLAĐENJE trebala bi trajati jednako dugo kao i boravak u sauni. Najprije se rashladite na hladnom zraku, potom pod hladnim tušem. Postupak ( sauna pa hlađenje) treba ponoviti 2-3 puta. Osobe sa većim zdravstvenim problemima npr. akutni napadaj astme, problemi sa bubrezima i teži slučajevi proširenih vena te osobe sa povećanim tlakom, bi trebale posavjetovati se sa liječnikom.

Dođite i uvjerite se u blagodati saune!